Nieuwe Garde Festival 2024

graphic novel weekend zwolle nieuwe garde stripbeurs festival strips

Zaterdag 9 maart stond ik vrij spontaan weer voor het eerst op een echte stripmarkt! En wel het Nieuwe Garde Festival in Zwolle. Na zeven jaar ben ik terug van weg geweest. De redactie van KAF was zo vriendelijk om mij uit te nodigen voor een plekje aan hun tafel. Hier was ik ontzettend blij mee, want na zo’n lange tijd is het wel een beetje spannend om er weer te staan met mijn tekeningen. Maar het is vooral ook heel leuk! Ik heb mijn ogen weer uit kunnen kijken bij collega stripmakers. Wat hebben we veel talent in ons land. Om daar dan met mijn werk tussen te staan, is een grote eer.

Graphic Novel Weekend

Deze dag was extra bijzonder, omdat de cover van de nieuwste strip van Graphic Novel Weekend werd gepresenteerd – een evenement waar ik november vorig jaar aan mee heb gedaan. In een weekend hebben we met een groep tekenaars en schrijvers een verhaal over Zwolle bedacht, geschreven en getekend. Een bijzondere ervaring! De strip, genaamd Hanz, wordt 21 maart gepubliceerd. Nog heel even wachten dus! (pssst, via deze link kun je je aanmelden voor de release party en een pre-order plaatsen!)

RTV Oost heeft ook nog eens een leuk artikel geschreven, inclusief een video-item, over de stripmarkt én de presentatie van de omslag:

https://www.rtvoost.nl/nieuws/2321826/zwolle-is-het-mekka-voor-de-stripscene-en-krijgt-eigen-boek-uniek

Meer stripmarkten

En dan nu natuurlijk de grote vraag of ik dit weer vaker ga doen? Ja natuurlijk wel! Als Nederlandse striptekenaar wil ik me weer laten zien aan de stripliefhebbers in het land. En dan ga ik mijn inventaris ook flink aanvullen. Bereid je voor op buttons, stickers en ansichtkaarten van mijn illustraties. Ik heb ook alweer wat cartoon ideetjes borrelen. En nu de eerste spanning er weer af is, ga ik ook weer portretten en commissions tekenen op de volgende markt. Ik heb er nu al zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *