Commissions

Altijd al een unieke illustratie willen hebben voor de leuk? Grijp nu je kans! Ik heb namelijk ruimte voor persoonlijke commissions. Benieuwd hoe het werkt en wat de prijs is? Lees snel verder en je ontdekt alle mogelijkheden.

Wat is een commission?

Onder commissions vallen illustraties van karakters en cartoon portretten. Denk bijvoorbeeld aan een tekening van je Dungeons and Dragons karakter of je furry persona, maar het kan ook een portret zijn van jezelf in manga stijl samen met je favoriete One Piece personage.

Commissions zijn voor eigen gebruik en zijn exclusief een gebruikslicentie. Dat wil zeggen dat je de illustratie niet voor commerciële doeleinden mag gebruiken. Je mag hem dus wel ophangen in je huis en instellen als profielfoto op je persoonlijke Facebook-account, maar je mag hem niet als logo ophangen achter je koffiebar en instellen als profielfoto op de Instagram van die koffiebar.

Een commission is jouw persoonlijke, unieke artwork, voor jezelf of om cadeau te geven, gemaakt door mij. Wil je een commission inzetten voor commercieel gebruik, dan dien je hier een gebruikslicentie aan te vragen. Hier zijn extra kosten aan verbonden.

Hoeveel kost een commission?

Voor commissions hanteer ik de volgende prijsindicatie:

Prijs voor 1 karakter /
prijs per extra karakter
Vanaf schoudersVanaf middelFull body+ Achtergrond
Inkttekening
traditioneel A4 formaat of digitaal
€45 / +30€65 / +45€95 / +65+ 30
Cell-shading
digitaal
€80 / +55€110 / +80€135 / +105+ 60
Digital Painting
digitaal
€115 / +85€165 / +115€200 / +150+ 110
Prijslijst commissions

N.b. Bovenstaande prijzen zijn inclusief 9% BTW. De vermelde bedragen geven een richtlijn aan en zijn niet leidend. Na de briefing volgt een debriefing met offerte die de definitieve prijs bevat.

Voorbeelden

Hieronder zijn voorbeelden te zien van de verschillende uitvoeringen waar je uit kan kiezen.

Inkttekening
Cell-Shading
Digital Painting

Ben je juist op zoek naar het laten maken van een realistisch portret? Kijk dan hier.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het begint allemaal met een mail naar info@milouvanmontfort.com. Hierin vermeld je in ieder geval:

  • wie je afgebeeld wil zien (één of meerdere karakters) met referentie
  • hoe (vanaf schouders, middel of full-body)
  • pose en eventuele props (bijvoorbeeld een zwaard of een boeket bloemen)
  • in welke uitvoering (inkttekening, cell-shading, digital painting)

Referentie kan tekst zijn, of een afbeelding of een link. Wat het beste werkt in jouw situatie! Deze eerste mail is jouw briefing. Ik reageer zo snel mogelijk op jouw mail met extra vragen of, wanneer alles duidelijk is, met een debriefing inclusief offerte. We spreken ook een datum af wanneer je jouw unieke illustratie kan verwachten (maximaal drie maanden na de debriefing, afhankelijk van de drukte). Als je akkoord bent met de debriefing en de offerte, vraag ik je om de helft van het bedrag voor te schieten. Vervolgens ga ik voor je aan de slag!

Tijdens het maakproces

Terwijl jij vol spanning wacht op je persoonlijke commission, bied ik twee feedbackmomenten aan. Een na het schetsen en de andere na het inkten/inkleuren (afhankelijk van je keuze qua uitvoering). Tijdens deze momenten kun je wensen voor aanpassingen doorgeven. Zo weten we allebei zeker dat jouw unieke illustratie ook echt is wat je wilde!

Als jouw commission af is komt hij zo snel mogelijk naar je toe! Heb je een traditionele tekening besteld? Dan kan je hem komen ophalen of laten opsturen (zonder verzendkosten bij een bestelling vanaf €85,-). Digitale illustraties worden in hoge resolutie aangeleverd (300dpi A3 formaat) in PDF. Andere bestandsformaten zijn mogelijk in overleg.

Vragen?

Is er iets nog niet helemaal duidelijk? Of vraag je je af of wat jij wil ook wel mogelijk is? Neem ook dan gerust contact met me op! Je kan altijd een mail sturen naar info@milouvanmontfort.com of een contactformulier invullen. Ik sta je graag te woord!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam