Wie is Milou?

cartoon portret zelfportret kunstenaar illustrator

Geboren tekenaar

Ik ben Milou van Montfort, een Nederlandse illustrator en striptekenaar, gevestigd te Utrecht. Ik heb een tekentalent dat ik van jongs af aan actief heb gevoed en ontwikkeld. Hierbij toonde ik vooral veel interesse in strips en animatie, waarbij menselijke emoties en interactie altijd mijn hoofdonderwerp is geweest.

Mijn werk bestaat uit een wisselwerking tussen klassieke scholing, nieuwe media en popcultuur. Ik kan mijn onderwerpen zowel realistisch als gestileerd illustreren met gebruik van diverse mediums, waaronder potlood, houtskool, olieverf en digitale technieken.

Ik heb Illustratie gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Daarvoor had ik al illustratieve publicaties op mijn naam staan en strips uitgegeven in eigen beheer, maar later heb ik ook online gepubliceerd, bijvoorbeeld op Drawing the Times en offline via het Utrechts collectief van stripmakers De Inktpot. Verder sta ik bekend als een van de manga-tekenaars van Nederland. In 2013 heb ik de Dutch Manga Award gewonnen voor mijn strip A Touch of Air, een manga strip gebaseerd op The Legend of Korra. In het verleden heb ik meerdere workshops gegeven en les gegeven op het Grafisch Lyceum Rotterdam.

Illustrator of striptekenaar nodig?

Illustrator of striptekenaar gezocht? Neem een kijkje bij mijn producten en diensten. Hier vind je meer informatie over wat ik allemaal voor je kan betekenen en wat de prijzen daar van zijn. Ik werk voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

Wil je bekijken wat ik tot nog toe zoal heb gedaan? Download hieronder mijn CV.

Live-tekenaar voor jouw bedrijf

Naast mijn publicaties van strips en illustraties heb ik ervaring met live tekenen op evenementen, waaronder het tekenen van portretten en karikaturen. Ik ben een echte beelddenker met veel algemene kennis. Daarom zet ik mij graag in voor bedrijven als visueel notulist. Ik vind het belangrijk om moeilijke vaktaal beeldend te vertalen. Op die manier wil ik informatie toegankelijk maken voor iedereen. Niet alleen je medewerkers, maar ook je klanten.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via onderstaand formulier, of neem een kijkje bij contact!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam